As part of the renovation at the BCI Academy to fulfill accreditation for high school, the existing staff room had to be converted to a classroom. This left the teachers without a room to prepare their lesson plans. A new staff room was recently built and it is an improvement over the previous room.  The new staff room overlooks the playground, which allows more eyes on the children while they are at recess, and the staff can clearly see the students come and go from the school. Since two of the walls and the concrete slab were pre-existing, the addition was able to be built at minimal expense, helping the build project to stay on budget. We are now one step closer to completing the BCI Academy upgrade project.

staff-room-bci-academy-debre-zeyit-ethiopia

Completed Staff Room

staff-room-bci-academy-debre-zeyit-ethiopia

Painting in Process

staff-room-bci-academy-debre-zeyit-ethiopia

Beginning Stages of Staff Room Build

 

Advertisements